En tisdag fylld av skräck!

Skräck. Det är precis vad jag känner just nu för jag är så jävla rädd, rädd för vad dom ska tycka, tänka, säga och allt sånt!
På min anslagstavla står det "Oro är ett sätt att betala tillbaks på ett lån man ännu inte tagit". Det stämmer!

För att lämna ämnet ett tag så blev farsan glad över pikétröjorna.
Jag var även ut och sprang idag, ledbandet känns okej.
Är grymmt sugen på fotboll nu!

Viva Victoria!

Whatever



                       Pest eller kolera...

Tisdag förmiddag

(Hann aldrig skriva klart inlägget i söndags)
Det är nu tre dagar sen sverige spelade mot Portugal.
Och jag är nöjd med en poäng!
Jag imponerades av alla debutanter som fick kliva in i andra spelares frånvaro
Rasmus Elm impjnerade lika så Daniel Majstorovic som också stod för den bästa insattsen på planen.
Jag tvivlar inte på att vi har en stor chans att nå VM i sydafrika. Däremot har jag svårt att tänka mig en sommar 2010 UTAN Sverige i VM, det skulle kännas tomt!
Så nu får vi hoppas att Sverige kan göra det bra i restrerande matcher (två nyckelmatcher mot Danmark).

Igår var jag i Norrtälje och handlade present åt farsan, två pikétröjor, som jag hoppas förgyller hans 47-års dag!

Idag var jag ner och köpte grädde och tårtbotten, sen gjorde jag en tårta!
Lite senare ringde, Andreas, från Roslagens IF och frågade om jag ville komma och provträna (inte så glammigt som det låter) med deras lag som spelar i Div6. så jag ska försöka ta mig dit och träna nångång när det blir bättre i ledbandet. Om vi nu inte får ihop korplag så är det ju ren bra idé att haka på.
Ska höra med Mackan och Johan om dom är intresserad, alltid lättare att dra dit tillsammans! =)

Imorgon börjar mitt nya kneg, klockan åtta ska jag infinna mig på Zinkensdamms IP, att förklara jobbet är krångligt då jag själv inte vet exakt vad jag kommer få göra, därför är jag extra spännd och förväntansfull men också nervös och illamående, försöker intala mig själv att det kommer gå bra, så jag lever på den känslan!
Imorgon får ni veta hur det gick!

Arrivederci!


Glajjor[m]

Imorse, 9.05, satt jag i bilen påväg till Norrtälje för att besöka optikern, det var som jag trodde väldigt irriterat under ögonlocken vilket innebär att jag måste "vila" ifrån linserna, fick hem massa provbågar som jag testat flera gånger idag, av fem par är det två jag gillar.
 Detta innebär att jag får avlasta mitt linsbärande med glasögonbärande, det kommer nog kännas rätt ovant och väldigt jobbigt på många sätt eftersom jag inte använt glajjor på flera år.




Ikväll är det Robinsonpremiär, efter starten på svt och en vända på tv3 är det nu tv4's tur, Linda Isaksson är programledare för årets expedition.
För mig blir det nog inget återupplivningsförsök av Robinson, den krockar med Sveriges match mot Portugal sen är jag väldigt skeptisk till såpor, jag och Johan satt precis och snackade lite och det stämmer verkligen att dom alltid utspelar sig på en ö eller i ett hus, så själva upplägget blir väldigt tjatigt!


Buba Badji i gammal
Robinson deltagare

Earth Hour (läs mer här) är även det ikväll.
När jag var och handlade i veckan trodde det var feltryckt på mjölkpaketet jag såg i mjölkdisken men det visade sig vara en reklamkampanj inför denna timme av mörker!

Miljötänk i all ära!

Kvällenshöjdpunkt är ändå matchen, Portugal-Sverige.
Mötet för snart ett halvår sen slutade 0-0, att dagens resultat slutar likadant skulle inte göra mig ett dugg förvånad då Sverige kommer vara nöjda med en poäng, samtidigt som pressen från läktarna kan bli till Portugals nackdel och göra dom stressade.

Mötet på Råsunda
slutade 0-0

Mer om matchen
Jag tror Portugal kommer försöka få in ett mål så snabbt som möjligt, därför kommer dom pressa högt första 15-20 minuterna.
Klarar Sverige av att hålla undan första halvlek är mycket vunnet för Portugal kommer bli trötta och ju längre matchen går ju mer frustrerade och stressade kommer portugiserna att bli.
Sverige kommer leva mycket på kontringar.
Man måste även fylla på ordentligt med spelare när man får anfall, minst en innermittfältare och en ytterback med i varje anfall.

Matchens Plus och Minus...

+ Henrik Larssons rutin och sätt att få med sig laget.
Sverige Spelar oftast bäst mot det bästa lagen!


- Saknaden av Zlatan kan komma att svida.


En Zlatan i målform saknas

Portugal - Sverige
Var: Dragão-stadion, Porto
När: Ikväll: 21:45
Domare: Frank De Bleeckere, Belgien

Preliminära startelvor:

Portugal:
Eduardo - José Bosingwa, Bruno Alves, Ricardo Carvalho, Duda - Pepé, Deco, Tiago - Cristiano Ronaldo, Hugo Almeida, Simao Sabrosa.
Avbytare (sju tillåtna): Daniel Fernandes (mv), Beto (mv), Goncalo Brandao, Nelson, Rolando, Joao Moutinho, Maniche, Raul Meireles, Danny, Nani.
 
Sverige:
Andreas Isaksson - Mikael Nilsson, Olof Mellberg, Petter Hansson, Erik Edman - Sebastian Larsson, Anders Svensson, Kim Källström, Christian Wilhelmsson - Johan Elmander, Henrik Larsson.
Avbytare (sju tillåtna): Johan Wiland (mv), Eddie Gustafsson (mv), Andreas Granqvist, Daniel Majstorovic, Adam Johansson, Oscar Wendt, Marcus Berg, Rasmus Elm, Viktor Elm, Samuel Holmén, Rasmus Lindgren, Daniel Nannskog.

Läs ännu mer om matchen på Svenskafans.com eller på Fotbollskanalen...

Fredag!

Kom precis hem från morsan. lillasyster Tindra har verkligen vuxit, hon har även dom finaste ögon av korint!
Sen åkte jag hem med tillsammans med Alex och käkade en grymmt god sallad som farsan gjort.
Nu ikväll har försökt få ordning på Nero, lyckades faktiskt, så ska försöka bränna några rullar till helgen!

Imorgon ska jag till optikern 9.30, fick ju en drömtid, verkligen, men vore dummt att klaga! (måste kolla mina ögon dom är väldigt torra så linserna trasslar) sen blir det väl att åka hem och äta frulle och läsa DN's spekulationer om matchen mellan Portugal och Sverige, senare på kvällen får man beskåda den samma, var vet jag inte än.

Förövrigt var jag ner till husläkarn och kollade mitt knä i onsdags, det visade sig att jag har en sträckning i ledbandet, så jag fick en salva att hämta på apoteket samt en tid till en sjukgymnast, som jag tänkte ringa om det inte blir bättre inom en månad!


Arrivederci!

Stockholmstad måste göra något åt Stocholmstadion, snart!

Det är tjäle i marken på Stockholmstadion, vilket innebär att Djurgården kan få spela sin premiär på råsunda, jag blev rent ut sagt skräckslagen när jag precis gick in på fotbollskanlen och läste det.
Dra bort löparbanornaoch skjut fram läktarna närmare planen!
Det finns tre alternativ om en gemensam fotboll/friidrottsarena och tre förslag om en renodlad fotbollsarena.
I vilket fall är Stadion k-märkt, vilket innebär att det inte får byggas och rivas hur som helst. Sen ska det understrykas att friidrotten som endast håller en  tävling per år(DN-Galan), är väldigt emot i den här frågan och vill ha kvar allt precis som det är!
Nu kommer ett beslut att tas till sommaren om hur en eventuellt ny lösning för Djurgårdens framtida arenafrågor kommer se ut!
Det enda jag vill är att Djurgården ska få en hemmaarena där man kan spela derbyn och eventuella europacupmatcher på, samt en plan som håller måttet även i slutet utav mars för under sommaren har vi sveriges finaste matta inget snack om saken!

 Hur kommer det bli med Stockholmstadion?

Viktiga datum!

Lördag 28/3: VM-Kval Portugal- Sverige, tv6 sänder matchen.
Onsdag 1/4
: Första dagen på nya jobbet.
Lördag 4/4: 
Dop för Tindra.
Mådag 6/4:
Allsvenskpremiär, DIF- Örebro.
Tisdag 7/4:
Kvartsfinal i champions league; Villareal- Arsenal, matchen sänds på tv6.



Hur slutar allsvenskan 2009?

Med fyra Stockholmslag och lika många Göteborgslag så utgör storstäderna hälften av allsvenskan.
Nu tänkte jag tippa hur jag tror att allsvenskan i fotboll 2009 slutar!


1. Göteborg
2. Elfsborg
3. Helsingborg
4. Kalmar
5. Malmö
6. Djurgården
7. Halmstads BK
8. AIK
9. Örebro
10.Hammarby
11.Trelleborg
12.Örgryte
13.GAIS
-----------------------
14.Gefle
-----------------------
15.Häcken
16.Brommapojkarna




Min värsta fiende!

Hela veckan har jag kännt mig orolig i magen och det har gått magsjuka i familjen.
Igår var det min tur.
Magsjuka önskar jag inte ens min värsta fiende. 

"Experter" tippar Djurgården inför den allsvenska säsongen

Det är inget snack om saken.
Att Djurgården slutade 12:a förra året speglar "experternas" tips var Djurgården kommer sluta i allsvenskan 2009, i bottenträsket.

Kollade några sajter och så säger :

Sportal.nu:
11:a. - Med nya tränare och ny spelmodell krävs mer än en säsong för att Djurgården ska lyckas.

S
venskafans.com: 9:a. - Då har turen kommit till 2000-talets bästa fotbollslag, nämligen Djurgården IF.  Sedan de förra tränarna fick kicken har det nya tränarparet Zoran Lukic och Andre Jeglertz sakta börjat förvandlingen. Till vad undrar jag fortfarande men man har i alla fall blivit av med en hel del dödvikt i form av  discobrassar och annat ruttet. Imponerande värvningar av Brommapojkarnas Christer Youssef och... ja det har inte varit så mycket mer än så .
Klubben deklarerade tidigt inför den kommande säsongen att man går tillbaka till det tidigare så lyckade 4-3-3 systemet men problematiken tror jag inte handlar om spelsystem utan om kvaliteten på spelarna. Det blir trots mager trupp och nya tränare en förbättring med tanke på förra året.






Ingen Threlfall i DIF

Djurgården tackade nej till att låna Robbie Threlfall.

Såhär säger Göran Aral dif.se:

- Han har skött sig bra, och det är en intressant spelare för framtiden, säger Göran Aral .Men vi sökte en spelare som kan gå rakt in i startelvan, och vi känner att Robbie inte riktigt är där just nu.

Skivsamling!

Fick idag hem min 5:e och 6:e Lars Winnerbäck skiva, alla införskaffade på tradera!
Ser det lite som en utmaning att få tag i dom, begagnade!
Det blir inte bara mycket billigare utan lite som en grej att verkligen samla dom på det sättet, en skiva som jag måste få tag på är "Efter nattens bränder " och den biografin man får med. Bara att leta vidare!


En av skivorna jag fick hem idag var "Med solen i ögonen"
låten och albumtiteln har även gett den nya filmen namn
...


13 DAGAR KVAR!!!



Walking with a ghost

'Tegen & Sara' med låten "Walking with a ghost".


FM

Igår lirade jag och Johan fm, precis som förut så fungerade det inte när vi sparat spelet, skummt!
Hur som helst; vi spelade holländskaligan "eredivise".
Jag var PSV och Johan Groningen,en sak är säker, holländskaligan ÄR en svensk kolloni, Groningen hade fyra stycken svenskar (Fredrik Stenman, Andreas Granqvist, Marcus Berg och Petter Andersson) varav alla i startelvan, PSV hade två(Andreas isaksson och Ola Toivonen) även dom i startelvan.
Hur det gick i matchen?
Johans FC Groningen vann (träningsmatchen skall tilläggas) med 2-1 efter att PSV reducerat på straff i en andra halvleken!

Fajten på Euroborg Slutade med hemmasger 2-1

En Kapten som aldrig lämnar sitt skepp!

Jag har alltid varit svag för den engelska fotbollen.Speciellt för Arsenal. Stämningen, spelet och den eviga känslan av hjärta. Att se Sunderland (som ligger i botten av Premier League) kämpa som dårar mot Manchester United (som är regerande Champions league och liga vinnare) trotts att dom ligger under med 4 mål visar vilken inställning man har. Det är en speciell mentalitet.

Nu är det inte England i sig eller  "The Gunners" jag vill hylla utan en enskild spelare, Liverpools mittfältarsstjärna Steven Gerrard.
Inte bara för matchen igår då han nästan på egen hand sänkte Aston Villa på Anfied med 5-0 varav tre egna mål - nej, det finns en massa andra förklaringar, just nu går han mot sin bästa säsong i Liverpooltröjan och tillsammans med Torres är 'Pool' just nu europas bästa lag.
Steven som är kapten för Liverpool hade kunnat representera vilken klubb han velat, men har valt att stanna på Anfield.
Han är en kapten av den gamla engelska sorten, han bär inte bara bindeln på armen utan visar med sin spelstil och uppoffring hur han vill att laget ska spela, att han är hjärtat i Liverpool som just nu briljerar spelmässigt är det ingen tvekan om för 13-1 på dom tre senaste matcherna(4-0 Real Madrid, 4-1 Man u, 5-0 Aston Villa) säger en hel del om vad han och laget kan presetera.
Ledare, kapten och pådrivare är bara tre ynka ord som beskriver vad en av världens bästa spelare går för!

Steven, en av Englands och Liverpools största spelare genom tiderna.

Newcastle - Arsenal 1-3

Arsenal åkte till St James Park för att möta ett Newcastle som slåss för ett nytt kontrakt.
Matchens första tjugo minuter var inte mycket att jubla åt, men ju längre matchen gick ju bättre blev spelet, framför allt Newcastle som var nära att ta ledningen 3-4 gånger innan paus, allra närmast var Nigerianen Martins som brände en straff efter att Almunia gått för hårt fram i en duell i straffområdet. trotts allt 0-0 efter första halvlek.

Andra halvlek började bättre och tempot var stundtals mycket bra, liksom stämningen på läktaren.
I den 57:e minuten slår Arshavin en frispark som Bendtner nickar upp i krysset och 1-0 till Arsenal.
Inte ens minut  hann gå innan Straffsumparen Martins gjorde 1-1. Nytt hopp för Newcastle som såg ut att ha kommit in i matchen.
Då skadar sig Steve Taylor för hemmalaget och det märktes att det var en mittback för bara minuten senare springer sig mittfältaren Diaby helt fri mitt mellan kvarvarande backar och 2-1 Arsenal. Kort därefter kommer Samir Nasri och sätter 3-1 för Gunners!

Noterbart var att alla målen kom inom nio minuter. Arsenal ligger just nu på 4:e plats med tre poäng och en match mer spelad än Aston Villa som spelar imorgon mot Liverpool. Även Chelsea och Man Utd spelade idag och båda förlorade, Chelsea åkte på en derbyförlust mot Tottenham medans Man u föll på craven cottage där Fulham blev för starka och vann med 2-0.

Come on you Gunners

 

Bloggofix

Bloggens innehåll består mestadels av Sport!
Arsenal och Djurgården, Lars Winnerbäck får även han en del uppmärksamhet och ibland skriver jag  en rad om mig själv!


Spansk motstånd för Arsenal

Bayern München, Liverpool, Chelsea, Barcelona och Man Utd var fem av kvartsfinallagen jag ville undvika, kvar fanns två lag Villareal och Porto och med tanke på lottnignen förra året (Milan i åttondelen och Liverpool i kvartsfinalen) så kunde man inte vara annat än pessimist inför lottningen.
Jag hann precis lagom till tolv hitta en streamsida som sände lottningen, tio minuter senare stod det klart att:

Villareal- Arsenal, Man United- Porto, Liverpool- Chelsea, Barcelona- Bayern München
gör upp om semifinalplatserna. Matchernaspelas 7/8 april och returerna 14/15 april.



Djurgården påväg att låna vänsterback från Liverpool

Enligt Fotbollskanalen och Aftonbladet så är Djurgården på god väg att låna Liverpools talangfulle ytterback Robbie Threlfall, läs mer här.
Själv har jag aldrig ens hört talat om denna spelare men skulle vara kul att få in en Engelskman i truppen!

Robbie anlände till Djurgårdens träningsläger i Portugal, här är två klipp ifrån det:


Robbie Threlfall snart i blårandigt?



    Djurgården lånade 1985 Teddy Sheringham....
....han mäktade med 13 mål på 21 matcher

Fabregas anklagas för spottloska

Fotbollskanalen: http://fotbollskanalen.se/1.899049/2009/03/18/fabregas_fornekar_spottloska
Sportbladet: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/england/article4675084.ab
Sportal: http://sportal.nu/sport/fotboll/premierleague/arsenal/97243


- Jag kan förstå frustrationen över att förlora på ett tveksamt mål
men det har hänt många gånger i min karriär.
Det är inte mitt, eller andra Arsenalspelares, fel, fortsätter han.

"Green Street Hooligans"

Har precis sett filmen "Green Street Hooligans" med Elijah Wood i huvudrollen... en sevärd film!

Fabregas berättar hur han upplevde straffdramat mot Roma

Den skadade lagkapten Cesc Fabregas talar om matchen mot Roma och om det nervösa straffavgörandet som skickade Arsenal till kvartsfinal: “I watched the game at Tomas Rosicky’s house, and I was nervous like you wouldn’t believe for the penalties. I’ve never had to watch my team take penalties before, without being involved. Now I understand how the fans must feel at those moments. I’ve been in a few penalty shoot-outs and when you are there you don’t really get nervous, because you are focused on the game. Watching it on TV though, it’s unbelievable."

Både fabregas och Adebayor beräknas vara tillbaka i början av april!

Arsenal till semifinal i FA-Cupen

Hull ledde med 0-1 inför den andra halvleken, men Arsenal tog sig i kragen och både kvitterade genom van Persie snyggt framspelad av Arshavin och tog ledningen när Gallas hamnade i målprottokollet.
Arsenal vann tillslut matchen och därmed får man möta Chelsea i FA-Cupens semifinal, i den andra semifinalen gör Manchester United upp med Everton. En drömfinal mellan Red devils och The gunners?

 
Nästa hinder på vägen är Chelsea

Arsenal-Blackburn och en snygg filmning av Morten Gamst Pedersen


Mot nya äventyr...

Jag hade tänkt att jag skulle sova tidigt igår, eftersom jag skulle upp tidigt för en gångs skull, gick och la mig elva somnade tre, så det hade jag verkligen inte mycket för.
Sömnlösheten berodde nog dels på nervositet.

Klockan ringde 7.20, upp och duscha (finns det något värre än att duscha när man precis vaknat), äta stabil frukost bestående av gröt, kaffe och macka.
Bussen 8.15 till stan, framme vid Zinken 9.30, letade upp stället.
Arbetsintervju startade vid 10, två stycken som intervjuade, det kändes väldigt avslappnat inte alls så spännt och krysstat som det annars brukar göra och jag hade tydligen redan fått jobbet, vilket jag inte visste, dom ville bara träffa mig innan och se vem jag var, hälsade även på flera stycken som jag kommer jobba med vilket känns bra!

Jobbet (som anordnas av Stockholm Stad) är en trainee-plats dvs. en lärlingsutbildning och jobbet består av 10 månaders arbete som sedan kommer utvärderas. Mina arbetsområden kommer bli söderort (bl.a Zinkensdamm, Kristineberg, Essingen).
Arbetsuppgifterna blir att fixa och fräsha upp på arenorna, väldigt varierande och en chans att pröva på nya saker så jag ser det verkligen som en utmaning.
Så onsdag 1 april kl.08.00 är första dagen och jag är redan nu nervös men framförallt full av förväntan!

Förövrigt har jag köpt en Arsenalflagga som jag länge velat ha!


Denna skönhet pryder
nu mitt rum, 150x90cm.


Simma lugnt...

Tre dagar och tolv timmar...

...Sen det senaste blogg inlägget.
Noterade händelser under den tiden är....
  • Arsenal vann i helgen mot Blackburn och gick upp på fjärde plats i ligan vilket betyder en championsleague plats nästa säsong.
  • Jag träffade lillasyster Tindra för första gången på evigheter och visst har hon blivit större. Dop för henne den 4 April!
  • Imorgon är det tre veckor kvar till Djurgårdens premiär match mot Örebro.
Nästa vecka händer det lite spännande grejer:
  • Jobbintervju på zinken, en slags vidareintervju.
  • Läkaren på onsdag.

Förövrigt håller jag på att bli sjuk, kände igår att det va "rivjärnskänsla" i halsen så en förkylning är väl att vänta!

Arsenal vann efter straffdrama i Rom

Som rubriken lyder var det en riktigt rysare som tillslut krävde straffar!
 



Djurgårdens IF 118 år!

http://www.dif.se/sidor/nyheter/nyheter.asp?action=view&id=9356&typ=1

Mitt samvete...

....ska vara rent som nypolerat golv, och ingen jävla ska ettsa sig fast på det.
Att ständigt oroas över vad andra ska tycka och tänka kan man leva med, men det är knappast hälsosamt!

Slightly Stoopid - Wiseman




Lars Winnerbäck med en ny låt från konsert i Oslo!


Njutångest!

I torsdag var jag fredde & mackan in till arbetsförmedlingen, dom "reggade" sig och jag va på ett möte som va obligatoriskt!
Efter mötet drog vi till el-giganten, jag skulle kolla på en kabel som kopplar datorn till teven, snubben där inne tog det dyraste kittet han hittade och gav mig, tack vare prislappen skippade jag köpet och kollade upp rusta, där jag även hittade trådlösa hörlurar till datorn, tyvär funkade inte tv-out kabeln, men man kan inte få allt.
Vi var även och köpte linniment, som jag letat efter länge nu, tillslut fann jag det på team sportia.
Inte nog med det, så var vi även och kikade på tröjor som vi ska ha till laget, tror ändå det blir enkla t-shirtar med tanke på priset!
Hur som helst blir man riktigt sugen på att spela fotboll och jag tror det kan bli riktigt kul, om vi nu får ihop lag!

Efter vi kommit hem från Norrtälje drog vi en repa på gymmet, när vi var klara där åkte vi hem till mackan, vi slaggade där för vi skulle ändå till stan dagen efter på jobbintervju, nio sökande till fyra platser bådar gott!
Förmodligen lär någon av oss få jobbet, men man vet ju inte, alla tre kan ju få det samtidigt som ingen av oss får det!
Efter det så drog vi till Täby C, kollade runt och sen åkte vi återigen hem till mackan!
Höll nästan på att glömma att vi var inne på Marcus familjeföretag "Lekiz" där vi blev 7 år på nytt och åkte rutchkana och spelade fotboll på miniplan!


Linnimentet; linnex!

Calcio!


Efterlängtad seger för Arsenal!

Efter fyra raka 0-0 matcher i ligan så kom en skön tre poängare.
Redan efter sju minuter stod det 1-1, och i första halvlek gjordes hela fyra mål och Arsenal gick till pausvila med 3-1.
Den andra halvleken blev en rätt avslagen historia, med undantag för en stolpträff för "Gunners", och matchen slutade 3-1 till Arsenal efter två mål av Nicklas Bendtner och ett av Kolo Toure.
Hoppet om en champions league plats lever vidare!


Bendtner grattuleras
efter ett av målen!

Utgång, match & bowling!

Helgen började med utgång på fredagen tillsammmans med kusinen och två kompisar drog vi in till stan, en trevlig men kort kväll som det ofta blir när man har en buss att passa.

Lördagen avslutades med att käka på Burger King efter ett sent ryck med att egentligen gå ut i Täby, det blev tillslut en rolig kväll iallafall!
Mackan fick även "Blindtarmen" som smeknamn, då han frågade Natalie om hon hade operarat blindtarmen, efter att hon sagt att hon hade ont i magen!

På söndagen var det innebandymatch, vinst med 13-6, förövrigt en underbar dag vädermässig!

Idag, har det blivit gym, ut och käka, sen bowling faktiskt en hel kul måndag!


verso positivo volte

RSS 2.0