13. GAIS
  14. IF Brommapojkarna

...Mitt tips

DIF - HeIF

Igår var det för min del stadionpremiär och för övrigt den första matchen på den här säsongen som egentligen kan sluta hur som helst.
Men efter gårdagens match så tror jag och säkert många andra att de mycket väl kan bli en toppplacering.
Djurgården som inte började särskilt bra lyckades bara att hålla Helsingborg borta från målet i drygt sex minuters spel innan Andreas Jackobsson lyckades göra 0-1.
Målet såg ut att vara en styrning på en DIF-försvarare in i eget mål.
Men repris bilderna visar att Jackobsson fick en kanonträff!

Djurgården skapade chanser men det 20 första minutrarna var Helsingborg helt klart det starkasrte laget och hade även bud på 2-0 efter ett stolpskott av McDonald Mariga.

Men när man för tankarna till matchen mot Helsingborg på Råsunda för två år sedan då Djurgården lyckades vända 0-2, till 5-2 vinst.
Kände man att Djurgården med den starka hemma publiken verkligen hade nog med vind i seglen att klara av ett 0-1 underläge mot Helsingborg.
Mattias Jonsson rev och slet, och högg som en cobra varje gång bollen var i närheten.
Det var inte heller helt oförtjänt som han gjorde 1-1 efter ett perfekt inlägg från Mathias Concha.
Av någon anledning fick han ett gult kort. Det kan ha varit för att han hoppade över reklam skyltarna i lyckoruset.
Djurgården gick till pausvila med 1-1 och ett visst psykologiskt övertag.
- Det var viktigt att vui fick 1-1 innan paus, hade Jonsson sagt till Tv4.

Andra halvlek hade knappt kommit igång förrän Djurgården genom en perfekt pass från Komac hade friställt Jonsson och han kunde enkelt rulla in 2-1 bakom Daniel Andersson i Helsingborgs mål.
Efter det målet var Helsingborg verkligen bleka och Djurgården bars fram av sina fans.
Och allt eftersom Helsingborg flyttade upp sitt spel för ett kvitteringsmål så skapade Djurgården farliga chanser på sina kontringar och Jones Kusi-Asare kunde enkelt sätta 3-1 efter framspelt från Lance Davids.
Tre mycket viktiga poäng och nu lever hioppet om en ny toppplacering 2007.

Byten
Mattias Jonson ut, Mikael Dahlberg in (68)
Andrej Komac ut, Sölvi Ottesen in (74)
Jones Kusi Asare ut, Thiago Quirino da Silva in (84)

Ej inbytta
Wahlström, Batan

Statistik (första halvlek inom parentes)

DIF-HBK 14/4

Tyvär missade jag en av årets höjdpunkterstadion premiären, men det hindrar mig inte från att glädjas av den underbara 2-0 segern mot Halmstad.

Match citatet:
Siggi njöt dessutom av sin nya hemmaarena.

- En underbar första match på Stadion med en härlig atmosfär och en publik som gav oss stöd och energi hela matchen. Det var en fantastisk upplevelse och vi kommer att bli jobbiga att möta på Stadion med det stödet i ryggen."

Johan Arneng ut, Stefan Batan in (64)
Lance Davids ut, Mikael Dahlberg in (71)
Jones Kusi-Asare ut, Sölvi Ottesen in (86)

HBK om matchen på stadion

"Ännu en gång gör HBK en totalt misslyckad 1:a halvlek. DIF dominerar totalt och HBK ser helt jävla vilsna ut. Hade det inte varit för Magnus Bahne så hade DIF kunnat haft både 3-0 och 4-0 innan halvleken varit över. 2:a halvlek jämnar HBK ut spelet en aning, men man lyckas inte skapa ett skit. 3 avslut varav 1 på mål blir allt HBK mäktar med på 93 minuter. DIF vann helt jävla rättvist, tyvärr.."

var bara tvungen att ta med denna text, som jag hittade på en HBK-blogg.