231110

Förra måndagen var jag förrsten på arbets intervju (snöskottarre på spår och plattform) fick jobbet, en behovsanställning, och fick under veckan gå en riskutbildning och hämta arbetskläder. så nu är telefonen på, dag som natt ifall dom skulle ringa och behöva hjälp någonstans någongång, man är liksom lite på spänn hela tiden när det är snö i luften. känns iaf bra att äntligen känna sig lite behövd igen och gå på en arb. intervju, vilket inte händer alltför ofta.

I fredags hade vi fotbollscup i Norrtälje.
Vi inledde bedrövligt med två 5-0 förluster men avslutade snyggt med att vinna den sista matchen mot Rolagsbro med 3-1 och slutade delad trea.


allt är orättvist, det finns ingen rättvisa, bara rätt och fel.

Det duggar verkligen inte tätt mellan inläggen just nu. När det väl gör det kommer det kommer det ibland flera åt gången.Men nu är jag återigen tillbaks.

Har så mycket tankar och funderingar, om alla val i livet, kräks nästan av allt överflöd, men tänker inte negativisera det här inlägget innan det ens börjat, tänkte ta upp det  här med att blogga, som kille. Att det framstår som feminimt, omanligt, töntigt, att man klagar , att man inte har något liv osv. Jag vet. Det är jävligt omanligt att blogga, men samtidigt, jag skulle kunna räkna upp ett antal andra saker som är så mycket omanligare...!!

I vilket fall är bloggandet för mig ett sätt att skingra tankar och funderingar i textstycken, att få det daterat hur jag kände den där onsdagen 13 april 2007. tex.
Har flera gånger gått tillbaka till -06 (då jag började skriva här) och tittat dels hur man såg på saker och ting, reflekterde över något man nu skulle se som små bagateller men som va så stort då, läsa om hur livet tog sina vändningar. Sånt kan vara kul, men som sagt, att kunna gå tillbaka och se vad man skrivit, hålla sitt skrivande i trim och framför allt så får hjärnan återigen jobba lite när man väl kommer igång och skriver ett sådär halvseriöst inlägg om allt och ingenting.

varit i alla städer

"Men du, du lutade dig mot mig när du var svag
Och jag hjälpte dig igenom dag
Jag var därför dig när du var ensam
Och jag var där för dig när du var ledsen
Du la dig på rälsen
Du var så trött
Du lät tågen ta bekymren"


Håkan Hellström


november

Mörkrets månad.
Luft blir till rökmoln när andetag tas.
Snön som lyste upp de mörka och dystra, försvann.
Kvar blev regnet, nästan som ett sommarregn, bara temperaturen skiljer sig.
Snart kommer snön tillbaka och lyser upp vår tillvaro, om så bara för en stund.




pics.

Bilder från lägenheten, förfest innan johnossi och lite från födelsedagen.

fler, nyare och bättre bilder lär läggas upp senare när jag fått omtapetserat och fixat


jag är pojken i glasögon, hon var kär i en gång.


den är lika ren som ett barns ögon

Vad är det som inte kan repareras, censureras,
som inte har nån rättvisa,
som inte är blind, men gömmer ögonen i händerna
som inte har nån anständighet
inte behöver kläs upp i skönhet
den kryper inte för nån
den väntar inte på nån

101108

snabbrapport av helgen; dessa sköna helger. Som görs till befintliga. trotts att jag är en slacker.
I vilket fall så har helgen bjudit på fredagsmys i form av tv-spelskväll med mackan & simon, igår blev det först träning, första inomhus träningen för säsongen men jag känner mig ändå hyfsat fräsch dagen efter trotts att jag vart borta (pga revbensskadan) två måmnader, efter träningen åkte jag in till stan för att möta upp stephie och hämta ut biobiljetter.
http://www.onlinemovieshut.com/wp-content/uploads/2010/07/due-date-movie.jpg
vi såg "due date" en av dom roligaste filmer jag sett, för övrigt.

söndagen och helgens sista dag avslutade med säsongsavslutning i allsvenskan, Halmstad gästade stadion, tyvär blev det inte den avslutning på säsongen som jag hoppades på, förlust med 0-2 och massa bråk på läktaren.
Djurgården uppfyllde dock sin målsättning (topp 10) dessutom slog vi gnaget två gånger dessutom så man måste vara nöjd med säsongen i övrigt.

http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs005.snc3/11259_221644101353_12228681353_4309483_7920603_n.jpg
Djurgårdens IF - Vi é bäst i stan


ett hem som alltid måste göras om

nått som inte va IKEA. du säger väl till om jag ska gå. mexitegelvillorna. det skälvde när du rörde vid mig. när hösten kommer och tiden gått för fort. när allt känns på rutin och redan gjort. jag sitter ensam här och undrar var vi hamnar härnäst. men det visade sig dagen därpå att jag hade gjort fel när jag gav dig en gloria. Vad du än gör ta inga råd från mig. lägg nått svalt på min panna o lär mig gå på vatten. innan mörkret faller, ska jag lämna några varma rader. res mig upp ge mig lust att hänga på. det måste komma nått bra ur allt. snusförnuftigheter. min älskling har ett hjärta av snö. ljuset varar bara några timmar. från kylan in i värmen. hennes gröna ögon gör mig matt. jag var virrig och trött, jag var sliten och nött. dricker glögg med balkongdörren öppen inatt. hon var den vackraste person jag hade träffat någonsin. att komma hem är som att resa i tiden. tror att jag sakta börjar se en kontur. vart tog den elden vägen. alla drömmer vi om lyckan, som om livet blivit fel. det finns inga mål, men det finns sätt att ta sig dit. en vacker dag blir ingenting som förr. det här är helvetets förgård. du går inte ensam genom dunkla rum. fast jag har mitt eget liv, drömmer jag om dig lite till. jag älskar mitt meningslösa liv. Hur är ditt liv? ag älskar mitt meningslösa liv. Hur är ditt liv? man saknar inte sånt som man har. man säger tid är pengar, men tid är ju gratis vad jag vet. ta din packning över gränsen och kom hit. nånstans har man i alla fall kommit om man vet vad man behöver. som att vinka åt en blind och som att skrika åt en döv. den vinner som är trägen den förlorar som ger upp. du är fri och tar allting för givet, du kan skratta åt livet du lever för stunden, precis som jag. om vi förlorar varandra här i vimlet, så minns att jag står bakom dig. den vackraste stunden i livet var den när du kom och allt var förbjudet. jag glider ifrån allt, vad var jag en gång, jag förlorar mitt fokus vad drömde jag om. jag ser mig i spegeln det är en dålig dag, är det honom jag känner, är det han som är jag?
jag är arbetslös och meningslös, men jag lever glad ändå för jag har valt att för en tid få leva så. hon kommer från främmande vidder, hon stannar hos dig som en dröm. hon vänder sig om när du vunnit o solar i glanser. när du träffat botten, kom ihåg mig då. hon äger styrkan du alltid trodde va din. för om det finns prinsessor, så måste jag bli en prins hon gör silver av damm. hon gör honung av salt. det finns ett ord för vad jag lider av, men jag har glömt det nu. "vi vill ha ett bättre Sverige." åh fan! Inget värt nåt, som inte inger hopp. jag antar det finns nån du skulle ringa om jag inte fanns. jag ger upp jag orkar inte bli besviken. ett rum där jag kan känna att jag är någonstans ifrån. jag ville hitta Söndermarken. du kan dränka dig i minnen, eller litervis med vin. det här är brustna hjärtans höst. vi har solen i ögonen och spilld mjölk överallt. som att försöka dansa med en myndighet. jag tror på duvan som vet vart den ska. jag tror på godhet och bättring. himlen faller ner, det svider till där kniven skar. jag är ingen soldat, har inga vapen att ta till. stackars mannen med medalj - som bara puttsar sina minnen. det börjar visst bli höst, och den är lika spottad på som begagnade bröst. gråa dagar skyndar aldrig på. jag är en av alla dom som faktiskt aldrig riktigt bara ville vara, en av alla dom. det är svårt att balansera mellan trygghet och panik. och ibland är allting kaos, och jag blir mörkrädd mitt på dan. du är svår att leva utan, jag är svår att leva med. tidvis. löven ligger klistrade mot marken. jag är hög nu sen den dagen när du kom, jag är hög nu och kan inte somna om. nyponbuskar. det kasnke blev en liten omväg men vad spelar sånt för roll. där allting var modern runt sjuttisju. allting runt omkring mig gick i ultrarapid. det är lätt att hålla käften o svårare att säga som det är. jag ser hur du tänker på nåt hur du längtar dig bort som en fågel i bur. jag ger min själ till händer som ger och inte trycker, jag sällar mig till hjältarna som gör och inte tycker. letar mönster i gatan, ibland ser jag ett system, ibland ser jag vart jag skulle, ibland ser jag bara sten. sagan är slut, jag sätter punkt för sista raden.




navy

I torsdags åkte vi med familjen på en dagskryssning. Pappa bjöd oss på buffé. Kalas gott. Och för en gång skull, efter en buffé, så var jag lagom mätt, inte sådär spyfärdig som man lätt blir när det finns så mycket mat..
Efter maten satte vi oss i baren, där blev vi sittande resten av resan förutom en sväng i tax free där jag gjorde ett fynd i form av ett par converse, riktigt schyssta, navy blå. Mycket billigare än i land också.

Hyfsat otippat att köpa skor på båten...


RSS 2.0