Fyllda av vemod släpper vi spärren när alkoholen ger ruset till lusten...

DN. Sporten imorse var ingen höjdare att läsa, påmind om att Djurgårdens slutspelschans är minimal efter 4-2 förlusten mot Brynäs igår och att Arsenal dessutom bara fick 0-0 hemma mot Sunderland gjorde inte saken bättre.

Så jag bläddrade i DN Söndag, en bilaga som är rätt intressant, dom hade gjort ett reportag om fyra stycken som kommit till Sverige för att jobba, eller för att föräldrarna fått jobb osv.

Den första personen är en tjej som kom tillsammans med sina föräldrar från kina som 15-åring, hon säger "-livet i Sverige är lugnt och skönt men ibland lite trist, hon säger också att svenskarna är kyliga"

Den andra personen är en engelskman som bott i sverige sen 20 år tillbaks, han jobbar inom näringslivet.
 " -Svenskarna är så försiktiga och väljer alltid det som är mest lagom" det kan störa mig, säger han."
Han beundras desto mer utav Svenskarnas sätt att ta hand om sina barn, deras lyhördhet och ödmjukhet. Dessutom är deras förmåga att fånga upp stämningar i olika sociala sammanhang imponerande.

Den tredje personen är en kvinna från frankrike, hon är sedan tio år bosatt i sverige " -Svenskar är konflikträdda, sen så undviker dom att såra varandra" Hon tycker också att svenskarnas relation till varandra är avslappnad och informell "- jag märkte tidigt när jag kom hit att  folk tackade för nästan allt, sen är svenskarna väldigt noga, nästan pendatiska med tider och att komma i tid"
"Svenskar tar också saker för givet, och är något fel så förväntar man sig att någon annan gör något åt det"

Den fjärde personen är greken som lämnade varmare breddgrader för att flytta till sin flickvän i Sverige.
Han saknar värmen och det grekiska nattlivet som inte tar slut förräns solen gått upp!
" -Allt är så rent i sverige. Här är det ordning och reda, alla passar tider och det finns en plan för allting. Det hänger ihop att bussarna kommer i tid, att alla betalar skatt, att lönerna är höga och folket hälsosamt.
Det finns en speciell mentalitet.
Även om det är bra på många sätt att ha ett välplanerat samhälle så tror jag att många svenskar blir uttråkad och deprimerade just av den anledningen. Eftersom det är så planerat blir allt förutsägbart"


Att höra hur vi och vårat land uppfattas och tolkas är väldigt intressant, det finns liksom en rödtråd i allas beskrivning, man känner igen sig i deras sätt att tala om hur vi svenskar är!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback